TTV PJS

meer dan 60 jaar actief

Jouw e-mailadres veilig?

jul 11, 2024

TTVPJS.nl bevat (binnenkort) het laatste PJS-nieuws. Denk aan wedstrijdverslagen, meldingen vanuit het bestuur en ander belangrijke en minder belangrijke “weetjes”. Wie dat interesseert kan zich aanmelden voor de PJS-nieuwsbrief in de zijbalk rechts.

Als jij je aanmeldt voor de nieuwsbrief, dan staat jouw e-mailadres, en ALLEEN jouw emailadres met jouw voornaam in de PJS-database. Weet dat jouw e-mailadres OOK in heel veel andere databases staat, als ook op websites, computers, telefoons, tablets en andere bronnen staat van bedrijven, familie en vrienden.

Ik krijg wisselende reacties op dit initiatief, mede omdat de website van PJS eerder werd gehackt. Het idee “gehackt” te zijn en internetcriminelen wellicht over je e-mailadres beschikken voelt niet prettig. Maar ik weet bijna zeker dat niemand nare ervaringen ondervond van die hack.

Internetcriminelen gebruiken jouw e-mailadres voor pishing. Phishing is een vorm van cybercrime waarbij criminelen een e-mail naar je verzenden om te proberen inloggegevens, creditcardinformatie, pincodes of andere persoonlijke gegevens van jou te achterhalen. Vandaar het woord phishing, dat ‘hengelen’ betekent.

BLIJF ALTIJD OP JE HOEDE!!!

Of jij je nu WEL OF NIET aanmeldde voor de PJS-nieuwsbrief.
Je mag de e-mail wel altijd openen, maar daarbinnen nergens zomaar op klikken.

Weet wanneer je moet twijfelen en/of opletten

  • Er wordt je gevraagd om geld over te maken.
  • Er wordt je gevraagd om in te loggen of om je persoonsgegevens te mailen.
  • Er is haast bij.
  • Je vindt het sowieso een rare mail.

Als dit het geval is weet je voortaan wat je te doen staat!

Klik dus NOOIT zomaar op een link.

Lees meer: EERST CHECKEN, DAN KLIKKEN!

Login om te reageren.