Tafeltennisvereniging PJS

meer dan 60 jaar actief

Voorbeschouwing NTTB Competitie

aug 24, 2023

Op 26 Januari start de voorjaarscompetitie.
Team 1 en 2 starten met een uitwedstrijd, team 3 start een weekje later. Tijd voor een uitgebreide analyse over wat we mogen verwachten komend seizoen.
We spraken een aantal kenners uit de tafeltenniswereld en vroegen om hun mening.


Poelier Dekkers – voormalig lid van Team 1 en nummer 1 Poelier van Brabant en omliggende provincies

Poelier Dekkers uit Vught is een trouwe sponsor van de vereniging dus die krijgt de aftrap. Wij van de redactie spraken met dhr. F. Dekkers en vroegen naar de kansen voor de teams van PJS dit seizoen en team 3 in het bijzonder.
“Allereerst wil ik benadrukken dat ik altijd objectief en realistisch naar een dergelijk vraagstuk kijk; alhoewel ik toevalligerwijs ook deel uitmaak van het voormalig 1e team van PJS, denk ik dat er weer een mooie prestatie van team 3 mag worden verwacht. Daarbij moet wel worden gezegd dat de reistijden niet in ons voordeel zijn. Toch denk ik dat dit geen bezwaar hoeft te zijn om ons dit seizoen goed te presenteren. De gehele vakantieperiode is gebruikt om straks topfit voor de dag te komen. En ook moeder de vrouw mag niet vergeten worden, zij ondersteunt mij om tot grote sportieve prestaties te komen.
De kippenworst zal strategisch ingezet worden tijdens deze competitie, iedereen kent deze wel; naast het feit dat deze ongekend smakelijk is, zal er dit jaar een extra ingrediƫnt inzitten om mijn teamgenoten aan nog betere prestaties te helpen.
Al met al denk ik dat handhaving in deze ongekend sterke poule tot de mogelijkheden behoort.
T.a.v. team 1 en 2, ben ik wat terughoudender; team 2 heeft wel heel veel ervaring aan boord, maar hebben helaas ook te maken met spelers die blessuregevoelig zijn. Als dat dit seizoen achterwege blijft, dan strijden zij normaal gesproken voor het kampioenschap.
En team 1 is helemaal duidelijk, daar zit zoveel kwaliteit en groeipotentieel, dat voor deze poule het kampioenschap bij wijze van spreke schriftelijk kan worden afgedaan.

Louis van Gaal – voormalig topcoach

Ik ken de vereniging natuurlijk met name van het Bonken, wat ik de laatste keer helaas aan mij voorbij heb moeten laten gaan. Deze vereniging draag ik een warm hart toe. Ik, als topcoach, zie de bevlogenheid van de spelers, de passie, de drive en het gogme tijdens de wedstrijden. Kwaliteit is het uitsluiten van toeval. En de weg naar succes is altijd onder constructie. En dat is precies wat deze vereniging in al haar facetten doorvoert. Het spreekt dan ook vanzelf dat alle leden van deze vereniging mijn boek “de trainer en de totale mens” hebben gelezen.

Red: wij van de redactie bleven enigszins peinzend achter na deze wijze woorden van Nederlands Topcoach.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *